(?)

 (?)

Het vinden van bijv. een klassieke homeopaat kan best lastig zijn. Belangrijk is dat er een goede maar vooral een vertrouwde klik is. Toen onze eigen homeopaat overleed, duurde het even voor we weer een arts terug vonden waar we ons prettig bij voelde. Maak daarom eerst een kennismaking gesprek voor je met deze arts verder gaat.

Een van de zwakheden binnen de homeopathie is hun verdeeldheid. In deze wereld werkt men met verschillende systemen, waarvan iedereen vind dat zijn systeem de juiste is. Wij hebben dit persoonlijk aan de lijve ondervonden, gelukkig zijn wij mondig genoeg om dit aan te geven, mede ook door enige zelfkennis hierin. 

Er zijn homeopaten die een middel geven wat voor innamen eerst geklopt moet worden op bijv. een kussen en vaker op een dag. Bij ons was dit effect beduidend minder, dan wanneer wij maar eenmalig de korrels toediende. Hier had ik het ook met onze voormalige homeopaat over waarom hij dit nu zo deed, zijn antwoord was; omdat men dan minder heftig reageerde dan wanneer eenmalig het middel toegediend krijgt. Het ene lichaam is het andere niet, dat klopt. Maar aan de andere kant, zo speelde ik hem toe, werkt homeopathie niet nauwkeurig om het juiste effect te krijgen? Want mensen die niet zo nauwkeurig zijn en of niet gedisciplineerd en dus het middel niet zo strikt innemen dan zou moeten, krijg je alsnog niet dat effect wat is gewenst en met resultaat dat men afhaakt door te zeggen het werkt niet! Dat had hem wel aan het denken gezet.

Toen hij overleed, moesten we opzoek naar een andere homeopaat, de was best lastig we kwamen bij een wat eigen-wijs persoon. Toen wij aangaven dat wij alleen de wijze van de eenmalige manier wilde. Helaas gaf ze er geen gehoor aan en deed het op de manier met het flesje te moeten kloppen voor innamen. Helaas zonder resultaat, dat terwijl mijn man waar het hier om ging, juist heel consequent is met innamen. Ze ging later toch overstag met de manier die wij op prijs stelde. Helaas was het vertrouwen al geschaad en zijn we afgehaakt bij deze homeopaat.

Ook een collega van mij kwam bij een homeopaat terecht die zo werkte, ik had mijn collega al toegespeeld wat ik al wist aan ervaring en zelfkennis die ik sinds 1988 hebt opgebouwd. Maar ook deze homeopaat wijkte niet af van haar behandelwijze, sterker nog deze werkte niet met de eenmalige wijze. Mijn collega moest ruiken aan het flesje, helaas ook zij is afgehaakt, het bracht haar niets. Tja bewijs van de verdeelde zwakheden met verschillende systemen binnen de homeopatie.

Dit wil natuurlijk niet zeggen bovenstaande manier voor iedereen geldt, er zullen best mensen zijn waarbij deze manier wel werkt. Maar voor ons persoonlijk geldt, liever eenmalig de korrels toegediend krijgen. Daarom bespreek dit goed door met uw homeopaat. Gelukkig hebben we weer een fijne Klassieke homeopaat terug gevonden.