(?)

 (?)

Homeopathische middelen, celzouten en magnesiumstearaat. Zo bekend, dacht ik, dat ik was in de homeopathie, waren de celzouten van dr. Schüssler mij onbekend. Deze ontdekking deed ik bij de speurtoch naar soorten magnesium en las per toeval over Magnesiumphosporicum van VSM en van dr. Schüssler celzout. Dit Homeopathische middelen, celzouten en magnesiumstearaat was voor mij een ware ontdekking.

Mineralen en sporenelementen worden niet door ons lichaam zelf aangemaakt en moeten we dus uit ons voedsel halen. Daar gaat het dan ook mis en krijgen we een tekort, hierdoor lichamelijke klachten. De celzouttherapie van Dr. Schüssler is er op gericht om het door overbelasting optredend tekort aan celzouten aan te vullen. Anders gezegd: indien de 24 celzouten in de juiste verhouding en op de juiste plaats aanwezig zijn in het organisme, is dit optimaal voor de gezondheid. De stofwisseling functioneert niet goed als er een tekort aan celzouten is. En een gebrekkige stofwisseling geeft overbelasting, wat op den duur aanleiding is voor klachten (bron)

Mineralen worden nogal onderschat, maar is een ware voedingsbron voor ons lichaam en dus ook in homeopathische vorm te verkrijgen. In mijn blog over Maagzuur, laat ik lezen over o.a. magnesium (bron). Ik ben bij deze voor mij nieuwe ontdekking op onderzoek uitgegaan en werd hierbij geholpen met mijn vragen door Sara van Celzouten.

Zo legde Sara mij uit dat, Celzouten zijn geen zouten, maar mineralen zijn. Geen enkel celzout bevat zout, anders dan de naam doet vermoeden. Deze kunnen alleen ondersteunen en aanvullen, celzouten vormen geen belasting voor de schildklier.

Celzouten van VSM worden geschud (verdund) en er wordt als bindmiddel magnesiumstearaat gebruikt. Deze celzouten zijn op homeopathische basis en geven slechts een prikkel aan het lichaam. Magnesiumstearaat houdt de opname van de mineralen tegen.

De celzouten van Adler Pharma worden verwreven (verdund), waardoor deze meteen worden opgenomen en de aanvulling gaan maken. Adler Pharma gebruikt calciumbehenaat als bindmiddel, dit zorgt voor een goede opname van de mineralen.

Op de site van Bloesem remedie Nederland las ik het volgende;
Er zijn 2 soorten Schüssler celzouten. De ene soort wordt gemaakt via de gangbare homeopathische manier met verdunnen en schudden. Een mineraal wordt verdund en geschud en daarna weer verdund en geschud tot aan de juiste verdunning dit is dan b.v. een D6 of D 12 enz. Deze mineralen werken volgens de wet van de homeopathie. 

De celzouten van Schüssler moesten op advies van Dr. Schüssler niet worden opgelost en niet worden geschud, omdat de celzouten anders niet op de juiste manier zouden werken. Hij liet zijn celzouten door verschillende apothekers samenstellen. Zie ook de originele brief van Schüssler. Later is zijn bereidingswijze van de celzouten wettelijk vastgelegd in het homeopathische handboek en in het Arzneibuch (veel celzouten komen uit Duitsland en Oostenrijk). In Duitsland vallen de celzouten onder de homeopathie en worden verkocht in de apotheken maar zonder recept, ze zijn vrij verkrijgbaar voor iedereen. Celzoutentherapie & homeopathie

Bij het maken van de celzouten worden de mineralen verwreven met lactose, (ook zijn er lactose vrije middelen) waarbij er geen schudden (verhogen van trilling) aan te pas komt. De verwreven middelen werken niet volgens de wet van Homeopathie, ze werken als een aanvullend middel en zijn geen prikkel middel. Door de verdunning met het verwrijven is het mineraal dusdanig verkleind dat het direct door de cel kan worden opgenomen en daar (in de cel) gaat aanvullen wat er te kort is. Wanneer je een geschud middel gebruikt geeft deze een prikkel en opent als het ware de deur van de cel (een elektrische impuls), wanneer er echter tekorten zijn kan door de prikkel niets in werking worden gezet omdat er niets is. Ook kan een gezond persoon juist de bij het homeopathische middel horende klachten krijgen. 

De Schüssler mineralen, die verwreven zijn, werken niet volgens het homeopathische principe. Als er niets aan te vullen valt gaat de celzout er gewoon weer uit en geeft het geen prikkel. Het zijn lichaamseigen stoffen. 

Met de voedsel en waren autoriteit hebben we regelmatig overleg gehad en doordat deze op een andere methode zijn gemaakt vallen ze onder de noemer voedingssupplementen. Ze vullen de tekorten aan. Het zijn dan ook beslist geen Homeopathische geneesmiddelen. In Nederland is er afgesproken dat er op het etiket niet vermeld wordt dat het homeopathische middelen zijn om verwarring te voorkomen"

Wie bekend is met homeopathie weet dat men handelt vanuit een karakter eigenschap, zo ook met celzouten, die overigens heel goed geschikt zijn voor zelfmedicatie. Hier wordt gewerkt met een gezichtsanalyse met vragenlijst. 

LET OP!!!

Er zijn verkooporganisaties die celzouten op de markt brengen en aanprijzen als dat deze celzouten zich onderscheiden omdat zij calciumbehenaat als antiklontermiddel gebruiken in plaats van het veilige en goedgekeurde Magnesiumstearaat E-nummer 572.

Calciumbehenaat is echter een veel goedkoper restproduct van diverse planten waaronder pindavellen.Calciumbehenaat, calcium + beheenzuur = een vetzuur met zeer lange keten, is echter een cholesterol verhogend verzadigd vetzuur (Bron). 

Het gebruik van calciumbehenaat in plaats van magnesiumstearaat in celzouttabletten maakt een product wel goedkoper maar voor de gezondheid zeker niet beter. Het verkondigen dat het veilige en goedgekeurde magnesiumstearaat E- nummer 572 een minderwaardig antiklontermiddel is, is dan ook om waarschijnlijk commerciële redenen uit de lucht gegrepen.

Ook hier geldt weer: "Goedkoop is in de tijd duurkoop". Want wie wil er nu een verhoogd cholesterol krijgen door het gebruik van zouten om zijn/haar gezondheid te verbeteren ?

Overige bron vermelding over Schüssler celzouten.
Pfluger Schusslerzouten
Zonnevlecht
PDF verkorte inleiding

Ik ben blij met deze ontdekking, het is een aanvulling voor in mijn praktijk

Waar zijn de celzouten te verkrijgen?

Webshops
Adler Pharma 
Celzouten van VSM 

Mengsels Celzouten
Adler Pharma
Webshop celzouten

Zoekresultaten zelfzorg voor Schüssler Celzouten.