(?)

 (?)

Door onze maatschappelijke werkdruk en de hoge verwachtingen, kampen vele mensen, maar ook jongeren met een depressiviteit of burn-out. Als je er ook nog eens erfelijk belast mee blijkt te zijn, wordt je leven er niet positiever van.

Persoonlijk vind ik dit de meest vreselijke ziekte voor de mens, waarom? Je ziet aan de buitenkant niets, onbegrip van je medemens “ ahh joh schouders eronder” zegt men, niet kunnen voorstellen enz. Voor een persoon die hier mee te kampen krijgt is het letterlijk de HEL. Elke keer jezelf weer in het zadel moeten tillen, wellicht meerdere keren per dag, zeer vermoeiend. Het is een gevecht om jezelf terug te vinden, een onzichtbaar gevecht tegen een vaak vreselijke ziekte.

Vaak mist men, het niet genoeg aanmaken van ”vreugde” stofje (neurotransmitters), dit wordt in de reguliere wereld vaak opgelost met o.a. een antidepressiva, wat de kwaal weghaalt, maar de oorzaak blijft, het heeft ook nog eens nare bijwerkingen. Wist u dat,  5,3 miljoen mensen in Nederland chronisch ziek zijn (cijfers RIVM), ruim 1 miljoen mensen in  Nederland slikken antidepressiva, waaronder 22.300 kinderen, in 2011 kregen 16.000 kinderen een antipsychoticum voorgeschreven. De zorg uitgaven bedrog in 2012 92,7 miljard euro, 15,16 euro per dag. Dat geef je toch te denken! Wie worden er hier echt beter van, de Farmaceutische wereld zeker!

Mijn partner raakte in 2000 zeer depressief, de oorzaak was de ploegendiensten, hierdoor was zijn bioritme flink ontregeld. Dan kom je in een malle molen van de reguliere wereld terecht, waar wij zelf al onze vraagtekens bij zette. De antidepressiva, deed niet veel, zijn thermostaat raakte ontregelt, werd passief enz, kortom uitzichtloos. Hij zat in de ziektewet, maar kon niet meer terug in de ploegendienst, dus moest zijn werkgever een andere werkplek zoeken in de dagdienst, die was er zogenaamd niet.

Een goede vriend van ons zat in zijn laatste leerfase jaar voor homeopatische arts, hij had “proefkonijnen” nodig voor zijn examen. Mijn partner was er 1 van, een hele uitdaging voor beide heren. Maar het eerste middel wat hij kreeg was direct BINGO! Het advies van onze vriend was, wel je antidepressiva afbouwen NIET direct stoppen. Dit advies heeft mijn partner niet opgevolgd, hij is na 3 weken acuut gestopt met zijn antidepressiva, gelukkig ging dit goed, maar is zeker niet aan te raden!

Sommige depressies/burn out zijn goed te behandelen met alternatieve zelfmedicatie, zonder nare bijwerkingen of verslaving ervan. Rhodolia is zo een natuurlijk middel, de ervaring leert dat dit middel bij zowel jong als oud aanslaat. Lees meer over Rhodolia. Bij aanschaf let goed op de mg, de ervaring leert dat 1000mg, goed aanslaat, voor kinderen tot 16 jaar 400mg. Het merk Golden Naturals verkoop o.a 1000mg. Maar ook Saffraan blijkt effectief te zijn, zie ook

Maar bij zeer erntige klachten of erfelijkbelast denk aan manisch depresief, is zelfmedicatie af te raden, zoek een goede homeopaat in uw buurt of vind de weg regulier.