(?)

 (?)

Langzamerhand begint een inzicht door te breken, waardoor de kruidengeneeskunde nu in haar derde fase is binnengegaan.  In plaats van de kinderachtige opvatting van de signatuurleer, is nu het doorzicht hiërarchie van analogieën gekomen , waarde vormende kosmische kracht achter de signatuur herkend wordt. Deze eigen-aard kan men zowel in het planten als in het mensenrijk en ook in het mineralen en in het dierenrijk herkennen.

Na in de 19de eeuw in het diepst van de stof te zijn afgedaald, na alles tot in de kleinste onderdelen ontleed en uitgeplozen te hebben, met behulp van verfijnde instrumenten, is de allervoorste voorhoede van de wetenschap nu weer als het ware bij het beginpunt terug gekomen:’het inzicht in de samenhangen, dat ook de druïden bezaten’.

Toch heeft de kruiden geneeskunde hier een voordeel uit gehaald, namelijk; dat we nu weten hoe dat allemaal chemisch en mechanisch in de stof in zijn werk gaat. als wij nu proeven nemen met oude kruidenrecepten, bijvoorbeeld heksenzalf, dan weten wij nu ook hoe het komt dat het zo werkt.

 Zo beschrijft de kruidengeneeskunde van vroeger tot nu niet een cirkel, maar een spiraal ronde, wij zijn nu verder!

Het zelfdekkend vermogen, komt ook weer op gang, worden we eindelijk weer wakker, durven weer terug te gaan naar de werkerlijke toedracht, de bron waar alles uiteindelijk begon. Vindt je waarheid en duik diep terug in het verleden!