(?)

 (?)

DoTerra  wat “Geschenk van de Aarde” betekent. 

Op 25 nov 2017 was ik op het Better health event van het Amber Albarda. Daar nam ik deel aan de workshop over essentiële oliën van DoTerra. Nu werk ik wel met oliën, maar niet op dit niveau, deze oliën raakte mij. Hoe mooi kan het weer zijn, de natuur als medicijn kast, natuurlijk normaal!

De workshop werd geleid door Anita van der Graaf en Simone Schot. Ze legde uit wat er zo bijzonder aan deze oliën zijn, ik raakte steeds enthousiaste en wist, hier moet ik iets mee. Vanuit de natuurreligie werkte ik al met etherische oliën maar op een heel ander level. Oliën spraken me altijd al aan, maar het kwam nooit echt tot een ontplooien ervan, tot ik met de DoTerra olie in aanraking kwam. Heb de familie kit besteld die men bij de workshop introduceerde.

Eenmaal in huis, raakte ik in de ban en las de EmoTERRA van Patricia Martina, “emotionele evenwicht en essentiële oliën”. Bij het lezen zag ik vele overeenkomsten en aansluitingen vanuit mijn natuurreligie en spiritualiteit. Toen begreep ik waarom deze oliën mij pakte en ik met deze oliën wilde ontplooien. 

Wat is er zo anders aan deze olie? Deze olie raakt je ziel, het gaat dieper dan andere oliën.
Hoe werkt Doterre Essentiele olie op therapeutische basis?

De geurmoleculen van de kunnen op zodanige wijze op je zenuwstelsel en limbisch systeem (Het limbisch systeem (Latijn limbus = rand of zoom) is een groep structuren die tussen de hersenstam en de hersenschors ligt en als een ring rond de hersenholten heen gaat. De structuren in het limbisch systeem zijn betrokken bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen) inwerken dat je ongelooflijke nieuwe ervaringen kunt hebben met betrekking tot hoe je met je emoties omgaat.

De olie communiceert als ware met je lichaam, bij inname, wat ook de meest effectieve methode is, neemt het lichaam de olie op en brengt de olie naar de plek waar het nodig is in het lichaam. Dit zelfde gebeurd ook bij een Reiki behandeling, de reiki energie weet waar het naartoe moet daar waar het lichaam het, het hardst nodig heeft.

Het effect op het ruiken van een olie is zeker effectief, hoe werkt het? We lazen al over het limbisch systeem. De reukzin is hier direct mee verbonden, het emotionele centrum in onze hersenen. Als je een olie inademt, kan de werking van deze olie direct in de hersenen worden verwerkt. Het limbische systeem gaat een interacties aan met de hersengebieden die de bloeddruk, ademhaling, hartslag, hormoonbalans, het geheugen en het stressniveau reguleren. Als je de geurmoleculen van een van de essentiële oliën inademt, gaan ze direct via de neus naar een neuron, die brengt de werkzame stof direct naar het limbische hersenen, in het bijzonder de hypothalamus. Ook stuurt het zenuwstelsel al de eerste signalen naar je hersenen, je systeem reageert hier weer op, dit kan al binnen 15 tot 30 seconden dat je lichaam en je psyche deze informatie ontvangt.

In 1992 is er een onderzoek gedaan aan de universiteiten van Berlijn en Wenen. Zij bevestigden dat sesquiterpenen het zuurstofgehalte in de hersenen met wel 28% verhoogd wordt. Sesquiterpenen zijn plantaardige stoffen die in sommige essentiële olie sterk voorkomen, o.a. in cederhout, sandelhout, patchoeli, vetiver en wierook. 

Deze olie geeft mij de aanleiding om hiermee te gaan werken in mijn praktijk, zodat ik de mensen o.a. die komen voor een Westerse Reiki 95  behandeling, met handreflex, voeding in mijn praktijk verder hiermee kan gaan ondersteunen waar nodig is. Mijn ervaring met zelfmedicatie in de homeopathie heb ik met deze prachtige bijzondere oliën uitgebreid.

Tip, waar moet je op letten bij het kopen van een essentiële olie. Let erop dat het in een Amber kleurig flesje zit. Let ook op de prijs, geen enkele olie heeft een zelfde prijs, want de ene kruid/plant/boom is de andere niet, dat vind je o.a terug in de prijs. Hoe kom je erachter dat het hier echt om puur zuiver olie gaat, fabrikanten willen syntethische stoffen als natuurlijk omschrijven hoe verbloemen ze dat? Want in pure zuivere olie zit niks geen meuk, Klik hier, voor korte uitleg klik hier

Het verhaal achter Doterra klik hier
Meer over DoTerra bekijk de Video 

DoTERRA olie bestellen 

Beschrijving PDF bestand van de olie klik hier

Jolanda