(?)

 (?)

Mensen denken nogal eens dat alle middelen op natuurlijke basis homeopathische middelen zijn. Dit is niet zo, het is pas homeopathisch als de stof verdund én geschud is (wij noemen dat gepotentieerd). Als het gekozen middel helpt, voelt men zich duidelijk beter, zowel psychisch als lichaamelijk. Hoe heftiger en acuter een toestand is, des te sneller zal er verbetering intreden. Duren de klachten al een geruime tijd en zijn ze minder heftig en uitgesproken, dan moet u langer geduld hebben tot verbetering en genezing van de klachten intreed.

Het kan ook gebeuren dat u een vergerging krijgt, dit betekend dat het middel zijn werkt doet. De vererging duurt meestal kort. Indien ze toch aanblijven, minder dan de hoeveelheid innamen, om later weer terug te keren naar de juiste hoeveelheid. Of raadpleeg een homepatische arts of ga met uw klacht na uw huisarts.

Stop ook nooit eigenmachtig en zonder overleg met uw (huis)arts met innemen van voorgeschreven reguliere medicijnen. 

Wanneer een middel niets doet, kan het zijn dat u een verkeerd middel gekozen heeft. U kunt er dan voor kiezen om uw symptomen precies op te schrijven en de klachten telefonisch te bespreken met uw of een homeopatische behandelaar. Deze zal u een beter passend middel voorschrijven of u vragen voor een consult naar de praktijk te komen. Blijf zeker niet aanmodderen, maaar roep optijd profercionele hulp in.

Het middel helpt in het begin goed, daarna echter niet meer.Het kan zijn dat de symptomen zijn veranderd en u een ander middel nodig heeft. Het vaak veranderen tijdens gebruik van een middel de sypmtomen.

Het kan ook zijn dat u nog even geduld moet hebben. Genezing komt voort uit een natuurlijk verloop, genezing van binnen naar buiten, van een belangrijk orgaan, naar een minder belangrijk orgaan.

Matig uw koffie en thee gebruik (2 a 3 kopjes), dit kan de werking van het middel nadelig beinvloeden. Kruiden thee of bamboe koffie kunt u hiervoor in de plaats nemen. Menthol/pepermunt kan ook een nadelig invloed op een middel hebben.

Meer over innamen klik hier.

Voor zelfmedicatie klik hier