Homeopathie is een moeilijk vak, maar wat kun je nou zelf doen...
Homeopathische medicijnen zijn in overvloed en gemakkelijk verkrijgbaar bij apotheek, drogist en supermarkt. Ze zijn er in vele vormen en verpakkingen. Het lijkt alsof deze medicijnen gemakkelijk voor iedereen toepasbaar zijn en geheel onschadelijk in het gebruik. Dat is lang niet altijd het geval.

Homeopathie is een vak wat je na vele jaren studie en daarna een behoorlijke praktijkervaring onder de knie krijgt. De kern daarbij is dat een medicijn speciaal voor je uitgezocht moet zijn wil je het gewenste effect zien. Het is zeker niet zo dat een medicijn wat bij de één zo goed hielp bij menstruatieklachten, ook bij een ander effectief zal zijn.

Wie lijdt aan een klacht die al enige tijd bestaat, aan een aandoening die je "gehele systeem" betreft (reuma, astma, huidklachten, problemen in een zwangerschap, psychische klachten, terugkerende blaasontsteking, vermoeidheid, hoofdpijn enz.) doet er beter aan een bekwame homeopaat het medicijn te laten uitzoeken. Je haalt dan meer uit jezelf, dan wanneer je zelf aan de gang gaat. De zelfmedicatie die in winkel verkrijgbaar zijn, zijn vaak te licht voor zwaardere aandoeningen en zal dan ook weinig uitkomst bieden. Met als gevolg het niet of nauwelijks zal werken. Na enkele pogingen je een desillusie rijker bent. Men dan vaak roept, “het werkt niet of is kwakzalverij”. Dit is dan jammer, want het werkt echte wel bij het gebruik op de juiste en doeltreffende manier. In de winkel zijn alleen de middelen verkrijgbaar voor lichte aandoeningen, zo ook met de reguliere medicijnen, met dit ene verschil dat het daar wel op vermeld staat voor wat het is.

Het vak is overigens ook zo moeilijk dat zelfs zeer ervaren homeopaten meemaken dat zij op korte termijn niet het gewenste resultaat zien. Dat is heel vervelend en jammer. Wel zult u tijdens een behandeling door een ervaren homeopaat meemaken dat hij/zij samen met u op weg gaat om te blijven zoeken naar een oplossing voor de klachten. In dat opzicht is een homeopaat een therapeut die zich betrokken weet bij het leven van zijn patiënten. Bovendien kan een eenmaal gegeven medicijn nog een zeer lange, subtiele werking behouden.

Na het lezen van bovenstaande denkt u wellicht: kan ik helemaal niets zelf doen?
Jawel, dat kan, maar u moet daarbij een aantal zaken goed in het oog houden.
Welke? klik hier 

Bron Arjen Pasman