Natuurlijke behandeling van Kanker
Bron CVGH

Door het immuunsysteem worden wij gezond gehouden. Het beschermt ons tegen infecties door micro-organismen en ook tegen verstoringen van binnen, zoals kanker en andere oorzaken van beschadigingen van de cellen. Bij kanker is altijd sprake van een verminderde werking van het immuunsysteem. Kleine kinderen hebben vaak een nog niet optimaal werkend immuunsysteem, wat bij intensieve blootstelling aan ziektekiemen, zoals in een peuterspeelzaal, chronische verkoudheid en luchtwegproblemen ten gevolge kan hebben.

Bij sommige ziekten is het immuunsysteem zelf verstoord, zoals het geval is bij auto-immuunziekten, als sarcoidosis, reumatoïde artritis en diabetes, waarbij antistoffen tegen eigen weefsel gemaakt worden. Bij AIDS is het immuunsysteem ziek, doordat het virus (HIV) de immuuncellen aantast. 
Bij chronische vermoeidheid (CVS of ME) is het immuunsysteem overbelast. Bij chronische ziekte van Lyme wordt het immuunsysteem overprikkeld door intracellulaire cystes. Bij allergie reageert het immuunsysteem overmatig op eiwitsubstanties, die de slijmvliezen passeren.

In het CVHG doen we een onderzoek om een indruk te krijgen van de kwaliteit van het immuunsysteem, de bio-elektronische terrain analyse volgens Vincent (zie onderzoeken: BETA-Vincent). Hierbij worden bloed, speeksel en urine onderzocht. Het resultaat geeft een beeld van het terrein (interne milieu) en wordt o.a. weergegeven als immuuncompetentie in vergelijking met de leeftijdsnorm. 
Verder kan het bloed bekeken worden d.m.v. een microscoop met een fase-contrast objectief, de z.g. levend-bloed analyse (zie onderzoeken: LBA). Hierbij worden de cellen van het immuunsysteem, de witte bloedlichaampjes ofwel leukocyten, bestudeerd. Tevens kan hiermee de zuiverheid van het bloed beoordeeld worden en een indruk verkregen worden van de vitaliteit.

Voor de versterking van het immuunsysteem(zoals bij kanker) wordt een natuurgeneeskundige- of NTTT-behandeling gegeven met dieet en immuunstimulerende middelen als viscum album , paddenstoelextracten en  fytotherapeutische middelen .(zie: behandelwijzen/NTTT/viscum album). Bij kleine kinderen moet vooral de darm in de behandeling betrokken worden door een  voedingsaanpassing  en herstel van de bacterieflora.

Ook bij allergie wordt het evenwicht gezocht door de darm te behandelen, waar de meeste passage van vreemde eiwitten plaatsvindt. (zie onderzoeken: faecesanalyseimupro). 

De behandeling wordt vaak begonnen met een detoxificatiekuur.

For english: Click here

Op 30 januari 2016 gaf Hans Moolenburgh een lezing in Amersfoort waar hij zijn kennis en visie op onze gezondheid, ziekte (kanker) en tendensen deelde. you tube klik hier