(?)

 (?)

Kwakzalverij een bijgeloof?

Het zogenaamde bijgeloof, waar de 19de eeuw op smaalde en de zogenaamde kwakzalverij (genaamd naar de zeer succesvolle zwarte kwakzalf). Blijken gebaseerd te zijn op een door het onvolgroeid verstand onbegrepen wijsheid. In het boek van Lexion der geneeskunde, lees ik dat er een persoon was die de naam Kwak droeg en zalven maakte. Echter heb ik deze naam niet kunnen terug vinden. Dat neemt niet weg dat deze persoon niet heeft geleefd. 

In het materialistische tijdperk, nauwelijks achter ons, werd het hele gebruik bespot als bijgeloof. Bijgeloof omdat we met de komst van het christendom niet meer zelf nadachten, dom gehouden werden, hierdoor niet meer achterom keken, dus  er niets meer van begrepen en nog steeds. En als we het wel weten, is het maar beperkt.

Maar wat is kwakzalverij?  Deze term wordt meeral gebruikt in de huidige medische wereld. Maar men is vergeten waar ze de medicinale medicijnen uiteindelijk van hebben. Deze medicijnen aan symptoom bestrijding doen, zodat de oorzaak blijft bestaan, de mens afhankelijk blijf van een het middel en dat is weer gunstig voor de farmaceutica, want dat brengt weer geld in het laatje.  

Waar alternatieve ( natuur/kruiden) geneeskunde, er voor zorgt, dat het lichaam zichzelf hersteld, dus de oorzaak eerst aanpakt en de kwaal zelf verdwijnt, de mens dus niet afhankelijk blijft van een middel. Maar ook een homeopathisch arts, zal soms ook eerst naar een regulier middel grijpen, bv naar een antibiotica voor een blaasontsteking. Soms is het verstandiger eerst het symptoom te bestrijden, in dit geval de ontsteking van de blaas.

Daarna wordt naar een natuur middel gezocht, zodat de weerstand van de blaas weer op peil wordt gebracht en de oorzaak hiermee verdwijnt, omdat hiermee het zelfgenezend natuurlijk vermogen op gang wordt gezet, wat ons lichaam erkend, met name onze lever, want die lijd, letterlijk en figuurlijk onder de huidige reguliere middelen.

En wat dacht u van de vele misstappen in de huidige medische wereld, voor dat het überhaupt ontdekt wordt, zijn er al vele jaren aan voorbij gegaan, met vele slachtoffers. Dan hoeft u maar te denken aan de cardiologische afdelingen in ziekenhuizen die moeten sluiten, zoals Radbout Nijmegen, Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. En wat dacht u van die omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur die jaren zijn gang kon gaan en vele, vele slachtoffers maakte. En nota bene in Duitsland weer aan de slag kwam, gelukkig maar voor kort. Allemaal artsen met een erkend medisch papiertje, want daar gaat het om. Maar worden deze mensen dan kwakzalvers gemoed? Dacht het niet? Maar wat vind u, vind u deze "geleerde" mensen dan geen kwakzalvers?

Slachtoffers die in de Alternatieve geneeswijze niet zoveel zijn gemaakt. En als dit gebeurd, denk maar aan Sylvia Millecam, wordt men jarenlang achtervolgt en op de hielen gezeten. Zelfs Mellie Uyldert staat op de lijst van mensen die ooit beschuldig zijn van Kwakzalverij. De brandstapel werd vervangen door een lijst, en hebben we de vereniging van kwakzalfverij, geef je toch weer te denken.

We zitten in een medische wereld, waar het allang niet meer om genezen gaat, maar om de omzet van het geld, marktwerking, alles voor de winst en de winst voor alles. Waardoor veel kennis van toen verloren gaat, omdat dat alles, dan behalve winstgevend is. Hierdoor blunder, naar blunder wordt gemaakt, omdat artsen niet naar behoren hun werk kunnen doen, maar bezig zijn met winst belangen! Wij daardoor het vertrouwen zijn kwijtgeraak in deze medische wereld, hierdoor terug grijpen naar het oude, het alternatieve.

Als we nu eens de krachten samenbundelen en de huidige medische wereld nu eens gaat beseffen, dat we niet zonder elkaar kunnen en eigenlijk alles aan elkaar samenhangt,  i.p.v. de oude geneeskunde als kwakzalverij af te stempelen  Dan zou de medische wereld er een stuk mee op vooruit gaan en kunnen de zorg premies omlaag!

Dus mensen, wat is nu echt Kwakzalverij? Kwakzalverij, komt overal voor zeker ook in onze moderne huidige medische wereld!

Laat de vereniging van kwakzalverij, daar maar eens over gaan nadenken!