(?)

 (?)

Hoe loop je een tekenbeet op?
"vallen teken uit bomen"? De meeste mensen denken dat, maar toch is het niet zo, dit berust op een fabel. 

Als je lekker buiten bent in de tuin, het bos of de duinen, dan ben je in de leefomgeving van teken. Het is een fabel dat teken zich van grote hoogte uit bomen op je laten vallen. Ze klimmen hooguit een metertje hoog in bomen, struiken en hoge grassen. Daar wachten ze op een slachtoffer dat dicht langs de boomstam of takken beweegt. Dan laten ze zich van kleine hoogte vallen.  Bedenk wel dat als je bijvoorbeeld met een bal aan het spelen bent of stokken gooit voor je hond, je vaak bukt en dus langs lage struiken, boomtakken en lange grassen beweegt. 

Mensen met een zuur lichaam lopen meer risico op. Teken hebben een voorkeur voor mensen met een verzuurd lichaam. Teken hebben een bijzonder scherp reukvermogen waarmee ze kunnen waarnemen of iemand een te zuur lichaam heeft. Ze kunnen heel nauwkeurig stoffen zoals ammoniak, kooldioxide, melkzuur en boterzuur ruiken die de mens via adem of zweet naar buiten brengt. Dit betekent dat iemand die geen zuur lichaam heeft, dus minder kans heeft op een tekenbeet. Verzuring ontstaat door stress, verkeerde voeding (te veel suiker, vlees, alcohol, roken, koffie), te weinig beweging en rust. Inwendige preventie tegen teken bestaat daarom uit overschakelen naar een gezondere leefstijl met in ieder geval basische voeding. Zie ook de pagina over voeding & leefstijl.

Een natuurlijk middel voor het reinigen en ontzuren is ZeoSacF . Dit zorgt ervoor dat gifstoffen uit je lichaam verdwijnen, het zorgt voor ontzuring. Het zorgt er ook voor dat je darmen weer goed gaan werken. Het zorgt er ook voor dat als je bijwerkingen hebt gekregen bij medicijnen die je hebt ingenomen, dat die weer weg gaan.
Dit is wit poeder en smaakt nergens naar. Je moet het minstens 6 weken achter mekaar innemen. Je moet het mengen met water en 2 of 3 keer per dag innemen (bron)

Bronnen; Week van de teek

Toch tekenbeet opgelopen?! 

Ten eerste deze belangrijke preventie: Een teek die in de huid vastzit moet er als het kan in één keer uit worden getrokken. Hiervoor kan een tekentang of tekenpincet behulpzaam zijn. Verwijdert men een teek binnen 24 uur dan is de kans op besmetting klein. Na het verwijderen wondje desinfecteren met bijv. wondspray van VSM of alcohol. Kijk goed of het hoofdje van de teek nog wel aan zijn lijfje zit. zo niet Verwijder deze dan zo spoedig mogelijk, schakelijk desnoods de huisarts in. Homeopatische middel bij tekenbeet, je zelf wapenen tegen een (insecten) tekenbeet klik hier.

Wat je NOOIT moet doen.  
Bij het uittrekken moet men de teek niet draaien of pletten. Ook moet men niets op de teek smeren of sproeien en ook niet met vuur (aansteker) bewerken. Door al deze onverstandige maatregelen zal de teek onwel worden en zijn maagdarminhoud in de huid uitbraken. Hierdoor wordt de kans op besmetting juist groter. 

Bijgewerkt op 13 september © 2018